Rashlanutlaw_MainPic רשלנות רפואית לואו
Rashlanutlaw_MainPic רשלנות רפואית לואו
פנייה לייעוץ אישי



    רשלנות רפואית בניתוח קיסרי

    שכיחותן הגדול של לידות אשר מסתיימות בתינוקות בעלי מומים היא אחת הסיבות לתביעות רשלנות רפואית רבות. רשלנות רפואית בניתוח קיסרי, תוצאותיה יכולות להיות קשות והרסניות גם אם לא מסתיימת במוות.

    רשלנות רפואית בניתוח קיסרי

    תוכן עניינים

    רשלנות רפואית בניתוח קיסרי

    הרשלנות היא ליבה של ההתרשלות הרפואית. מזיק, יורשע ברשלנות רפואית רק אם יוכח כי התנהגותו אכן היתה רשלנית – כלומר התנהגות בה מפר המזיק את חובת הזהירות המוטלת עליו, חורג מהנורמות הנדרשות ממנו.

    לידתו של תינוק בעל מום אינה מראה כי בוודאות היתה רשלנות רפואית של הצוות הרפואי שיילד אותו ותפקידו של בית המשפט לבדוק האם אכן מדובר ברשלנות רפואית, ואם זכאים התינוק ובני משפחתו לפיצוי כספי ההולם את הפגיעה.

    תביעת רשלנות רפואית עקב ליקויים בהריון או בלידה טומנות בחובן תשלום פיצויים גדול לתובעים בעיקר לאור חומרת הנזקים הנגרמים לנולד.

    נזקים אלו ילוו את התינוק ואת משפחתו כל ימי חייו ועל כן פגיעה שכזאת, במידה ונגרמה תוך חוסר זהירות של המטפל, כרוכה בטיפולים רבים ובהוצאות גדולות, במשך רוב או כל חייו של הנפגע.

    תביעה ברשלנות רפואית עקב ליקויים בלידה ניתן להגיש תוך 7 שנים מיום היות היילוד בגיר (כלומר בן 18 שנים). זו הסיבה להימשכותן הארוכה של תביעות מסוג זה.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      סיבוכים בלידה –רשלנות רפואית

      לידה תוך ניתוח קיסרי היא לידה מיוחדת אשר במהלך הניתוח מבצע הרופא חתך בבטנה של האם ומוציא את התינוק שלא כדרך הטבע.

      ניתוח קיסרי יכול להיות יזום ומוזמן מראש או ניתוח חירום עליו מחליט הרופא ברגע שמתחילה הלידה כדי לא לסכן את האם או את התינוק.

      ניתוח קיסרי, כמשמעו, הוא ניתוח. זהו אמנם סוג ניתוח שכיח ביותר אשר מבוצע בבתי החולים באופן יומיומי אך עדיין טמונים בו סיכונים בדרגות שונות.

      תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח קיסרי יכולה להיוולד בטרם הלידה, במהלכה או לאחריה. ביצוע ניתוח קיסרי בחוסר מקצועיות ומיומנות יכול להביא לחריגה מהנורמות אותן אנו מצפים מצוות הרפואי, דבר אשר יכול להביא לפגיעה בעובר או באם ואף להביא למותם.

      תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח קיסרי יכולה להיוולד בטרם הלידה

      גישת בתי המשפט ברשלנות רפואית בלידה

      בתי המשפט אינם מפחדים להפנות את האשמה כלפי הגורם המטפל אשר נקט בחוסר זהירות והביא ללידה לקויה אשר בסופה נולד תינוק בעל מום או נפטר.

      הסיבה העיקרית היא משום שאין כל סיבה שתינוק אשר התפתח באופן תקין בזמן ההריון, יפגע תוך כדי לידה רק בשל חוסר זהירות ורשלנות רפואית של הצוות המיילד.

      תינוק אשר נולד בעל מום בדרגה כזו או אחרות , מבטיח הן לילד והן למשפחתו חיי סבל הכוללים טיפול צמוד, התפתחות לקוייה, בעיות כלכליות עקב הטיפול ועל הוצאות טיפול .

      בפסק דין ע"א518/82 זייצב נ' כץ, קבע בית המשפט העליון כי אדם שנולד לחיי סבל יוכל לתבוע בתביעת נזיקין את מי שגרם לו לנזק ברשלנותו כשנולד.

      בע"א 1/01 מרדכי נ' קופת החולים הכללית, קבע בית המשפט כי הצוות המיילד נהג בהתרשלות, התנהגות שהביאה ללידתו של תינוק הסובל משיתוק בגפה העליונה תוך שהצוות המיילד קיבל החלטה ליילד את האם בלידה רגילה ולא בניתוח קיסרי.

      בית המשפט בחר להרשיע את הרופאים ברשלנות רפואית למרות שלא היתה רמה של התרשלות גבוהה.

      אינדיקציות המלמדות על רשלנות רפואית במהלך הניתוח הקיסרי

      ניתוח קיסרי ככל ניתוח, כרוך בסיכונים לעובר ולאם היולדת.

      לא כל נזק שנגרם ליולדת או לעובר נובעים מרשלנות רפואית, ויש לבחון האם ישנן אינדיקציות שמלמדות על כך שהייתה רשלנות רפואית במהלך הניתוח הקיסרי.

      כך למשל במקרה של ביצוע הניתוח באופן שגוי, מבלי לקחת את כל הפרמטרים והנסיבות של היולדת, של ההיריון ושל העובר, שמוביל לקבלת החלטות שגויה.

      בנוסף גם טעויות בהליך הכירורגי, כמו ביצוע חתכים באופן לא נכון, פגיעה במעי, איבוד דם, זיהומים, פגיעה בעובר ועוד.

      אינדיקציה נוספת המעידה על רשלנות, היא סטייה מהפרקטיקה הרפואית הנהוגה.

      כמו כן, גם ביצוע ניתוח קיסרי בעיכוב שלא היה בו צורך, עשוי להיות אינדיקציה המלמדת על רשלנות רפואית במהלך הניתוח הקיסרי. כך למשל במקרים בהם, העיכוב הלא נדרש, הוביל למחסור בחמצן ופגיעה בעובר.

      מבחינה רפואית: מתי נכון לבצע ניתוח קיסרי?

      מבחינה רפואית, הרופא עשוי להמליץ על ביצוע ניתוח קיסרי במקרים בהם:

      1. עובר גדול – לרוב מעל משקל 4.5 קילו.
      2. היסטוריה של ניתוחים קיסריים – לרוב מעל שניים.
      3. היריון מרובה עוברים – במקרה שמדובר בתאומים הנמצאים במצג ראש, הרופא עשוי להמליץ על לידה רגילה.
      4. מצג עכוז – במרבית המקרים
      5. היפרדות שליה או שלית פתח – בסמוך ללידה
      6. קרע רחמי בעבר
      7. זיהומים מסוימים
      8. נשקפת סכנה לבריאות העובר או לבריאות האם
      9. חוסר התקדמות בלידה שהחלה

      האם אי ביצוע ניתוח קיסרי עלול להיחשב לרשלנות רפואית?

      בהחלט. אי ביצוע ניתוח קיסרי הוא החלטה שיש לה השלכות רפואיות, שעלולות להיות הרות אסון.

      במקרה שיתברר שהייתה רשלנות בהחלטה לא לבצע ניתוח קיסרי, למרות שהנסיבות מלמדות שהדבר הנכון היה לבצע ניתוח קיסרי, זו עלולה להיות רשלנות רפואית.

      כך למשל העדר זיהוי של מצוקה עוברית, העדר זיהוי של סכנה הנשקפת ליולדת, העדר תשומת לב להיסטוריה הרפואית של היולדת ועוד, עשויים להוות רשלנות רפואית בניתוח קיסרי.

      *אין בתוכן אתר RashlanutLaw העוסק ברשלנות רפואית משום המלצה משפטית או חוו"ד המחליפה ייעוץ פרטני במשרד עורכי דין. העושה שימוש במידע, עושה זאת באחריותו האישית.

      * יש לכם הצעות לעדכון/תיקון התוכן? אנא כתבו לנו כאן

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-8043659
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף
        הצעה לשינוי/תיקון תוכן באתר

        מצאתם טעות, שגיאה, אי דיוקים בתוכן?

        חסר לכם מידע נוסף שנכון לדעתכם להוסיף?

          קבלו מראש את תודתנו והערכתנו הכנה!