בתביעות רשלנות רפואית בניתוח, מבחינים בתי המשפט בין ניתוח לצורך רפואי, לבין ניתוח פלסטי. בתי המשפט ממעטים, יחסית, להטיל אחריות בגין רשלנות רפואית בניתוח רפואי, בהשוואה לניתוח פלסטי.
הסיבה לכך היא כי ניתוח רפואי הוא לעיתים קרובות, ניתוח חירום, אשר לא מותיר לרופא זמן רב להכנות טרם הניתוח ועליו לבצע את הניתוח בלחץ רב.
לעומת זאת, ניתוח פלסטי הוא ניתוח אשר לרוב נקבע לו מועד מראש, כך שלרופא המנתח, יש אפשרות להתכונן היטב לניתוח וכן, לתת למטופל את כל המידע לגבי הניתוח.
רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים, יכולה לקרות בכל סוג של ניתוח פלסטי, לרבות בניתוח אף.
במאמר זה נסביר על סוגים שונים של רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, נביא דוגמא מן הפסיקה ונסביר כיצד לבחור עורך דין לייעוץ משפטי.
רשלנות רפואית בניתוח פלסטי – מתי?
תביעות רשלנות רפואית בניתוח, מוגשות בנסיבות שונות, כאשר ניתן להצביע על שלושה מקרים מרכזיים:
1. המנתח אינו מיומן: מתן טיפול רפואי, חייב להיות על ידי הרופא המתאים, בעל המומחיות והמיומנות הנדרשת.
2. לא בוצעו הבדיקות הדרושות: ניתוח, רפואי או קוסמטי, דורש מן הרופא לעשות בדיקות שונות, על מנת לוודא כי בריאותו של המטופל תקינה וכי הוא יכול לעבור את הניתוח בהצלחה. \\\\\
כאשר מנתח אף לא מבצע את כל הבדיקות הדרושות, הוא עלול לפספס איזו בעיה רפואית ובכך לגרום לנזק למטופל.
3. המנתח לא נתן את מלוא המידע: לפני שיבצע ניתוח פלסטי, מחויב כל מנתח, לתת למטופל את כל האינפורמציה לגבי הניתוח, על מנת שהמטופל יוכל לתת הסכמה מדעת לניתוח.
אם המטופל לא קיבל את כל המידע או לא הבין אותו (על הרופא לוודא כי המטופל הבין את ההסבר שקיבל) הוא לא נתן הסכמה מדעת לניתוח.
כך, אם נגרם נזק במהלך הניתוח, אשר לו היה המטופל מודע לו, היה בוחר שלא לעשות את הניתוח, תוטל אחריות בגין רשלנות רפואית, על הרופא, על שמנע מהמטופל קבל החלטה מושכלת
רשלנות רפואית בניתוח אף – העדר מיומנות של המנתח
התובעת, במקרה שלהלן, עברה ניתוח פלסטי באף. לאחר הניתוח, נותר אפה עקום והיא סבלה מהפרעות נשימה חמורות. המטופלת הגישה תביעת רשלנות רפואית נגד המנתח ובית המשפט קיבל את התביעה ופסק לתובעת פיצוי של 180,000 ₪ בגין הפסדי השתכרות ועוגמת נפש.
התובעת העלתה מספר טענות בתביעתה, ביניהם כי הנתבע לא היה מיומן דיו לבצע הניתוח ולכן, נגרם לה הנזק, נשוא התביעה. בשל בעיות הנשימה של התובעת, דרש הניתוח, מידה גבוהה יותר של מיומנות מזו של הנתבע, שניתח אותה.
לטענת התובעת, לו היה מבצע את הניתוח, מנתח אף בכיר יותר ומיומן יותר, היה נמנע הנזק שנגרם לה. בית המשפט קיבל טענה זו, אשר נסמכה על חוות דעת מומחה של מנתח אף בכיר והטיל אחריות על הנתבע.
כיצד לבחור עו"ד לייעוץ משפטי?
עברתם ניתוח פלסטי שגרם לכם נזק? ייתכן שמדובר במקרה של רשלנות רפואית. על כן, כדאי לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית. עורך הדין ישמע מכם את השתלשלות האירועים, יבחן את התיק הרפואי ואם סבר כי יש מקום להגשת תביעה, יחל בתהליך של הגשת תביעה לפיצויים.
הקפידו לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית, אשר טיפל, באופן ספציפי, בתביעות של רשלנות רפואית בניתוח פלסטי. כמו כן, וודאו כי שכר הטרחה שמבקש עורך הדין, תואם את שכר הטרחה המקובל בענף.
רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים, יכולה לקרות מסיבות שונות, למשל, בשל העדר מיומנות של המנתח.
אם קבע בית המשפט כי מדובר ברשלנות רפואית, יפצה את התובע על נזקיו, כאשר מדובר גם בנזקים כספיים, כמו הוצאות רפואיות וגם בנזקים לא ממוניים, כמו עוגמת נפש.