ב- 8 במרץ 1998, עברה מ.ק. ניתוח להרמת שלפוחית השתן וניתוח כריתת רחם. היא הגישה תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח בשל חסימות מעיים חוזרות שלטענתה הסבו לה נכות משמעותית והפכו אותה לבלתי כשירה לעבוד.
זוהי רק דוגמא אחת מתוך רבות למקרים של רשלנות רפואית בניתוח, שהתרחשותם נמצאת בשנים האחרונות במגמת עלייה.
רשלנות רפואית בניתוח – למה בדיוק הכוונה
על מנת להבין מהי רשלנות רפואית במהלך ניתוח, כדאי ראשית להבהיר מהי רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית מתרחשת כאשר המוסד הרפואי על הצוות המקצועי שעובד בו סוטים מרמת הזהירות הנדרשת מהם במסגרת השירות הרפואי שהם מגישים למטופל , סטייה אשר גרמה נזק למטופל,
באופן שמתקיים קשר סיבתי ישיר בינה לבין הנזק שנגרם.
רשלנות רפואית יכולה להתרחש בתחומי רפואה רבים ותוך כדי ביצוע פעולות רפואיות שונות. רשלנות רפואית בניתוח היא אם כן אחד מסוגי הרשלנות הרפואית הקיימים והיא יכולה להיגרם כתוצאה מחוסר מיומנות של הגורם המטפל,
על רקע השארתם של מכשירים או גופים זרים אחרים בגוף המטופל בתום הפעולה הכירורגית, בשל אי ציות של הרופא המנתח לנהלים הרפואיים המקובלים ועקב סטייה מהפרקטיקה המקובלת.
ביצוע ניתוח ללא קבלת הסכמה מדעת מצד החולה, ניתוח שהותיר נזקים בגוף החולה או ביצוע ניתוח שלא קדמה לו הצגת הסברים בפני המנותח על אודות הסיכונים הכרוכים בו-
גם אלו הן דוגמאות שעלולות להוביל להתרחשותה של רשלנות רפואית בעת ניתוח.
לעומת תביעות במקרה של תאונות תלמידים שאינן מצריכות הוכחת אשמה של גורם כלשהוא כדי לקבל פיצוי, כאשר מדובר ברשלנות רפואית,
על המטופל להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין התנהלותו של הצוות הרפואי או של הרופא המטפל לבין הנזק שנגרם לו.
פנייה לעורך דין רשלנות רפואית כדי להגיש תביעה
מנותחים שנגרמו להם נזקי גוף על רקע רשלנות רפואית בניתוח יכולים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית על מנת לקבל פיצוי הולם עבור הנזק שנגרם להם.
תביעות מסוג זה מתאפיינות במורכבות משפטית והם מצריכות התמודדות לא רק עם אתגרים משפטיים אלא גם עם סוגיות רפואיות לא פשוטות.
בשל מורכבות זו, הרי שכדי להגיש תביעה כדאי לפנות לעורך דין רשלנות רפואית, כיוון שרק איש מקצוע בעל התמחות בתחום יוכל לפעול למען השגת תוצאות משפטיות מיטביות ומשביעות רצון עבור המטופל.
התמודדות עם הגשת תביעה באופן עצמאי לרוב לא רק שאינה משיגה את התוצאות הרצויות, אלא גם מובילה לעוגמת נפש.