Rashlanutlaw_MainPic רשלנות רפואית לואו
Rashlanutlaw_MainPic רשלנות רפואית לואו
פנייה לייעוץ אישי



    רשלנות רפואית עורך דין

    תביעת רשלנות רפואית, מגישים באמצעות עורך דין, המתמחה בתחום זה. בישראל, עורכי דין רבים וחלק ניכר מהם, מתמחים ברשלנות רפואית. אולם, כיצד נדע, איך לבחור את עורך הדין המתאים? אם תיישמו שלושה כללים פשוטים, תוכלו להיות שקטים כי בחרתם בעורך הדין הנכון, המתאים לטפל בתביעת רשלנות רפואית, בשמכם.

    רשלנות רפואית עורך דין

    תוכן עניינים

    ראשית, בחנו היטב את מומחיותו של עורך הדין בתחום הרשלנות הרפואית. אל תחששו לשאול אודות ניסיונו של עורך הדין בטיפול בתביעות דומות לשלכם ועל שיעור ההצלחה שלו.

    שנית, אל תמהרו למסור את הטיפול בתביעה למשרד הראשון אליו פניתם. פנו אל שני עורכי דין או אף שלושה, לפני שתקבלו החלטה. קבלת מספר חוות דעת, מאפשרת לכם, להיות בטוחים כי פניתם אל עורך דין מקצועי, אשר מבין בתחום.

    שלישית, בחרו עורך דין רשלנות רפואית סבלני ואכפתי אשר מקדיש את הזמן להסביר על הליך התביעה, אורכה, על עלויותיה, על שכר הטרחה וכיו"ב.

    עורך דין רשלנות רפואית – בדקו היטב את מומחיותו

    בבחירת עורך דין לטיפול בתביעת רשלנות רפואית, עליכם לבדוק, ראשית לכל את מומחיותו של עורך הדין:

    1. אתר האינטרנט של המשרד: אל תסתפקו בכך כי עורך הדין אומר לכם כי הוא מומחה לרשלנות רפואית. קראו אודות המשרד באתר האינטרנט ובדקו האם שם מציג עורך הדין את עצמו כמומחה לרשלנות רפואית.

    2. שנות עיסוק: עורך דין יכול להיות בעל וותק של שנים רבות במקצוע (תוכלו לבדוק באתר לשכת עורכי הדין) אם הוא עורך דין מוכר ובעל רישיון בתוקף), אך בתחום הספציפי של רשלנות רפואית, יכול וניסיונו אינו רב.

    לרוב, תוכלו למצוא באתר המשרד, גם התייחסות לשנות ניסיונו של עורך הדין ולמקום בו התמחה. כך, תוכלו לראות האם עורך הדין, התמחה ברשלנות רפואית ועוסק בו מאז קבלת הרישיון, או שמא הגיע לתחום, לפני זמן קצר.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      3. טיפול בתביעות דומות: בפגישת הייעוץ הראשונה, שאלו את עורך הדין, על ניסיונו בטיפול בתביעות קודמות ועל שיעור ההצלחה שלו.

      עורך דין רשלנות רפואית, בעל רקורד מקצועי, לא יירתע מן השאלות שלכם, אלא יבין את החשש ואת רצונכם למסור את הטיפול בתביעה, לעורך דין מתאים.

      אם נתקלתם בתגובות זועמות ובלתי סבלניות, זוהי נורה אדומה עבורכם שלא לשכור את שירותיו של אותו עורך דין העוסק ברשלנות רפואית.

      תביעת רשלנות רפואית – קבלו מספר חוות דעת

      נגרם לכם נזק ואתם מעוניינים להגיש תביעה בהקדם. רצונכם מובן מאוד וזוהי זכותכם אך אל תמהרו למסור את הטיפול בתביעה למשרד הראשון אליו הגעתם.

      מטבע הדברים, עורך הדין מעוניין לקבל את הטיפול בתיק ולכן, ינסה לשכנע אתכם, לקבל החלטה. אל תמהרו. קבעו עוד פגישת ייעוץ עם משרד אחר נוסף ואם יש לכם פנאי, כדאי אף להתייעץ עם מומחה שלישי.

      זכרו – פגישת הייעוץ הראשונה, במרבית המשרדים, אינה כרוכה בתשלום.

      אם הערכת סיכויי התביעה, היו זהים או דומים, הרי שתוכלו להיות שקטים בדבר כדאיות הגשת התביעה.

      לאחר שהתרשמתם משניים או שלושה עורכי דין מומחים, שקלו היטב איזה מהם, הוא המתאים ביותר מבחינת שאר הפרמטרים וקבלו החלטה.

      מלבד מקצועיותו של עורך הדין, ישנו פרמטר נוסף וחשוב מאוד והוא סבלנותו של עורך הדין. במה דברים אמורים?

      בחרו בעורך דין סבלני והגון!

      כתובעים, חשוב שתבינו כיצד מתנהל הליך התביעה ומתחילתו ועד סופו. עליכם לדעת מהן העלויות הכרוכות בהגשת התביעה וכיו"ב. לכן, בחרו עורך דין רשלנות רפואית סבלני והגון, אשר ייתן לכם את כל המידע לגבי ההליך המשפטי:

      1. ניהול התביעה ואורכה: עורך דין מקצועי ואכפתי, יקדיש את הזמן, להסביר לכם על הליך התביעה, על אורכה ושלביה השונים.

      כך יסביר כי ישנם תיקים המסתיימים בפשרה ואחרים, מתנהלים עד השלב האחרון בבית המשפט.

      לא פעם, מגישים נפגעים תביעה ומאוכזבים לגלות שלא ניתן פסק דין בעניינם, תוך זמן קצר(1).

      נפגעים המיוצגים על ידי עורך דין מקצועי והגון, מודעים לכל הפרוצדורה הכרוכה בתביעת רשלנות רפואית ועל כן, הם רגועים ואינם חוששים.

      2. עלויות התביעה: נתקלתם בעורך דין אשר מתחמק משאלות על עלויות התביעה? היזהרו! חובתו של עורך הדין, היא להסביר בצורה ברורה ומדויקת על העלויות: האגרות לבית המשפט(2), שכר הטרחה ותשלום חוות הדעת של המומחה הרפואי.

      שכר הטרחה משולם לאחר קבלת הפיצוי, אך על התובע לשלם באופן מיידי את אגרות בית המשפט ואת עלות חוות הדעת של המומחה.

      3. גובה הפיצוי הכספי: עורך דין רשלנות רפואית בעל ניסיון, יכול לתת לכם הערכות לגבי סיכויי קבלת התביעה ושיעור הפיצוי. אמנם, מדובר בהערכות המבוססות על תיקים קודמים, אך המדובר עדיין בהערכה בלבד.

      היזהרו מעורכי דין בלתי הגונים, המבטיחים לכם, פיצוי בסכום מסוים, אם תמסרו את הטיפול בתביעה, להם.

      נפגעתם מטיפול רפואי רשלני ואתם רוצים להגיש תביעה. זוהי זכותכם לקבל פיצוי עבור הנזקים שנגרמו לכם ולכן, חשוב שתפנו אל עורך דין לרשלנות רפואית.

      עם זאת, אל תמהרו למסור את הטיפול בתביעה, אלא לאחר ששוחתם עם מספר עורכי דין ובדקתם את התאמתם לטפל בתביעה, מבחינת הניסיון המקצועי ושאר הפרמטרים.

      ____

      (1) נראה שאנו צפויים לשינוי בנוגע לתופעה לפיה ניהול תיק מתמשך מעבר לדרוש.

      קראו את עמדתה של השופטת מוסיה ארד, בפסק דין בעתירה של דה מרקר היא קובעת כי על המדינה לפרסם כמה תיקים נמצאים אצל כל שופט וכמה זמן עבר מאז נפתח התיק.

      (2) מידע אודות אגרות בית משפט ניתן למצוא בתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז 2007 או באתר הנהלת בתי המשפט.

      במקרה של רשלנות רפואית – עורך דין חייב להיבחר בחוכמה! פנו אך ורק אל עורך דין רשלנות רפואית מומחה. אל תמהרו למסור את הטיפול בתביעה וקבלו מספר חוות דעת, לפני קבלת החלטה.

      *אין בתוכן אתר rashlanutlaw העוסק ברשלנות רפואית משום המלצה משפטית או חוו"ד המחליפה ייעוץ פרטני במשרד עורכי דין. העושה שימוש במידע, עושה זאת באחריותו האישית.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-8043659
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף