Rashlanutlaw_MainPic רשלנות רפואית לואו
Rashlanutlaw_MainPic רשלנות רפואית לואו
פנייה לייעוץ אישי



    דברים שצריך לדעת על תביעות רשלנות רפואית

    תחום הרשלנות הרפואית הוא אחד מן התחומים בהם מוגשות תביעות משפטיות רבות. נפגעי רשלנות רפואית, המבקשים לזכות בתביעתם ולקבל את הפיצוי המרבי, לו הם זכאים, חייבים להכיר את הפרמטרים החשובים בתביעות רשלנות רפואית.

    דברים שצריך לדעת על תביעות רשלנות רפואית

    תוכן עניינים

    ראשית, הגשת התביעה חייבת להיעשות טרם הסתיים מרוץ ההתיישנות.

    שנית, חשוב לדעת כי לרוב, תביעות רשלנות רפואית, אורכות מספר שנים. לפיכך, על התובעים להיות סבלניים עד למתן פסק דין בעניינם.

    שלישית, חוות הדעת הרפואית היא הראייה המרכזית בתיק ועל בסיסה, נקבעים פסקי דין רשלנות רפואית.

    רביעית, חשוב מאוד כי נפגעי רשלנות רפואית ידעו כי העדרו של תיעוד רפואי, אינו מונע קבלת פיצוי. בית המשפט רשאי להעביר את הנטל אל הנתבע.

    חמישית, הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, תהיה אך ורק באמצעות עורך דין המומחה בתחום זה.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      התיישנות תביעת רשלנות רפואית

      תביעות רשלנות רפואית מתיישנות תוך שבע שנים ממועד גילוי הרשלנות. לעיתים, מדובר במועד הטיפול עצמו ולעיתים, לאחר מכן. במקרים רבים, חולף זמן רב ואף מספר שנים,

      עד שהמטופל מקשר בין כאבים מהם הוא סובל, לבין הטיפול הרפואי שקיבל בתחום מסוים. לאור זאת, מרוץ ההתיישנות יתחיל עם גילוי הרשלנות.

      אמנם, תקופת ההתיישנות היא ארוכה למדי – שבע שנים אך חשוב שלא להתעכב אלא לפנות לייעוץ משפטי מוקדם, כך שניתן יהיה להגיש את התביעה בגין רשלנות רפואית, טרם תחלוף תקופת ההתיישנות.

      רשלנות רפואית – התנהלות התביעה

      נתון חשוב מאוד לגבי תביעות רשלנות רפואית, הוא אופן התנהלות התביעה. תיקי רשלנות רפואית, בשונה מתביעות אחרות, אינם מסתיימים תוך זמן קצר.

      בין אם מתנהל ההליך המשפטי עד מתן פסק דין ובין אם נסגר בפשרה בשלב מוקדם, על התובע להיות סבלני ולדעת מראש כי מדובר בהליך די ארוך.

      מהם שלבי התביעה?

      1. ארגון התיעוד הרפואי: טרם הגשת התביעה, יש לקבל את כל התיעוד הרפואי, במלואו ואיסוף החומר, לוקח מספר שבועות.

      2. קבלת חוות דעת מומחה: החומר הרפואי יועבר למומחה ואם יקבע כי הייתה רשלנות, יפנה לכתיבת חוות הדעת. זו מוגשת עם כתב התביעה ועל כן, יש להמתין עד לקבלתה.

      3. כתב הגנה: הנתבע צריך להגיש כתב הגנה וכן חוות דעת מומחה מטעמו.

      4. ניהול התיק: לאחר שהוגשו כל כתבי הטענות, יחל המשפט עצמו בדיון מקדמי ולאחר מכן, יגיע שלב ההוכחות. פסקי דין רשלנות רפואית מסתיימים לעיתים בפשרה בשלב מוקדם, כך שנחסך מן הצדדים זמן רב וההליך המשפטי אינו מנוהל עד תום.

      חוות הדעת הרפואית

      הראייה המרכזית בתביעות רשלנות רפואית היא חוות הדעת של המומחה הרפואי. זוהי גם ההוצאה הכספית המשמעותית ביותר בתיק, בה נושא התובע.

      אם יזכה בתביעה, יקבל הנפגע פיצוי כספי על נזקיו וכן, החזר כל הוצאותיו, לרבות התשלום בגין חוות הדעת. חוות הדעת מוגשת עם כתב התביעה, כאשר הנתבע מגיש כמובן חוות דעת רפואית מטעמו. בית המשפט יצטרך להכריע מבין השתיים.

      היה ובית המשפט מתקשה להכריע בין שתי חוות הדעת, בסמכותו למנות מומחה רפואי מטעם בית המשפט ואכן, פסקי דין רשלנות רפואית רבים, מבוססים על חוות הדעת שניתנה על ידי המומחה שמינה בית המשפט.

      בשל חשיבותה של חוות הדעת, עורך הדין המטפל בתיק, יפנה אל מומחה רפואי בכיר, בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת ואשר בתי המשפט רואים את דעתו המקצועית כמהימנה.

      העברת נטל ההוכחה

      תביעות רשלנות רפואית מתבססות על התיעוד הרפואי כאשר האחריות לניהול רישום מסודר ושמירתו, מוטלת על המוסדות הרפואיים.

      לעיתים, לא נוהל רישום רפואי כלל ובמקרים אחרים, חסרים פרטים משמעותיים מאוד מן התיעוד. מחדלים אלו, פוגעים ביכולתו של הנפגע, להוכיח את תביעת הרשלנות בבית המשפט.

      לפיכך, בית המשפט מעביר את נטל ההוכחה אל הנתבע, כך שעליו יהיה להוכיח כי הטיפול שהעניק, היה טיפול סביר והתנהגותו לא הייתה רשלנית. יש לציין כי רק כאשר העדר הרישום גרם לנזק ראייתי לנפגע התובע, יעביר בית המשפט את הנטל.

      היה והתיעוד החסר, כולל מידע שאינו רלוונטי להבהרת העובדות השנויות, לא גרם המחדל לתעד, נזק ראייתי לתובע ולכן, לא יועבר הנטל.

      רוצה להגיש תביעה? עם עו"ד מומחה בלבד!

      רשלנות רפואית הוא ענף משפטי השייך לדיני הנזיקין. מדובר בתחום מורכב וסבוך, הדורש מומחיות משפטית ענפה וניסיון מקצועי רב.

      נפגעת מטיפול רפואי רשלני? מעוניין לבדוק אפשרות של הגשת תביעה? פנה אך ורק לעורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית.

      הצלחת תביעתך וקבלת הפיצוי המרבי לו הנך זכאי, תלויה רבות במקצועיותו ובניסיונו של עורך הדין המטפל בתיק.

      פסקי דין רשלנות רפואית המסתיימים בסכומי פיצוי גבוהים, הם פרי מלאכתם של עורכי דין מומחים.

      נפגעי רשלנות רפואית – הכירו את הדברים החשובים ביותר בתביעת רשלנות רפואית. יש להגיש את התביעה, טרם תחלוף תקופת ההתיישנות.

      התנהלות התביעה יכולה לקחת מספר שנים, אך בסופה יקבל התובע, פיצוי כספי על נזקיו. חוות הדעת היא השחקן המרכזי בתביעה ועל כן, עורך הדין המטפל בתביעה, יפנה אל מומחה רפואי בכיר ומקצועי.

      *אין בתוכן אתר rashlanutlaw העוסק ברשלנות רפואית משום המלצה משפטית או חוו"ד המחליפה ייעוץ פרטני במשרד עורכי דין. העושה שימוש במידע, עושה זאת באחריותו האישית.

      לייעוץ מקצועי ראשוני ללא התחייבות 077-8043659
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף